Home Media coverage

Media coverage

The Stockholm Metro Posted a Story on how a vision can help someone reach their goals. The story looks how Vision Takeoff, a Stockholm based vision coaching company, has helped Your Living City’s founder, Morgan Erickson, find her career vision and set the goals needed to reach it.

Newspaper: Metro

Date: January 4th, 2011

Author: Kristian Borglund

Story: Metro Website

Så hittar du en vision för din framtida karriär

Har du en karriärvision än? Om inte – här får du hjälp. När Morgan, 29, fick sin vision på plats hände genast massor i hennes karriär.

– Enormt mycket har kommit till mig sedan jag skapade min vision, säger Morgan Erickson, tidigare projektledare och dagisfröken, numera egenföretagare.

I sin vision såg hon sig själv ha ett kontor med ett par medarbetare och där hon ägnade sin tid åt att hjälpa andra utlänningar med det problem hon själv hade sprungit in i som nykomling i Sverige: – Bara en sådan sak som att öppna ett bankkonto är väldigt krångligt. Ofta finns informationen bara på svenska. Ett annat problem är att inte veta var det finns bra språkkurser, sammanhang för att nätverka och annat.

Visionen blev en känslomässig magnet. Till skillnad från ”mål”, som är något som ska bli klart före ett visst datum, är ”karriärvision” snarare en bild av hur man vill ha det, och vem man vill vara, menar coachen och visionsspecialisten Helena Timander på Vision Takeoff: – En karriärvision känns enbart lustfylld och inspirerar till att sätta upp mål och sätta i gång med saker.

Vilket var precis vad som hände med Morgan. – Sedan jag började berätta för människor om min vision har jag fått en gratis kontorsplats, en heltidsvolontär, tre artikelskribenter och grafiska formgivare, säger hon.

Betaversionen av hennes sajt är www.yourlivingcity.com

Så tar du fram din vision

1. Dröm dig 3–5 år framåt.

Avsätt en tid för att verkligen drömma. Dröm dig till en karriärsituation som känns nästan för bra för att vara sann, ungefär 3–5 år fram i tiden. Hur är det där? Var befinner du dig? Vilka människor har du omkring dig? Vad ägnar du din tid åt? Våga drömma. Det ska kännas lite overkligt bra.

2. Gör tidningsartikeln om dig själv.

För att konkretisera denna framtidsbild kan du låtsas som att den redan har realiserats, och att en tidning just varit på besök och gjort ett reportage för att skildra hur din karriär blivit. Vad står det i artikeln? Skriv innehållet. Var är bilden tagen och vad gör du på bilden i detta framtidsreportage?

3. Visionera tillsammans.

Tillsammans med en vän blir det lekfullare, så att du verkligen vågar. En vision ska kännas som en rejäl stretch jämfört med din nuvarande situation. Du behöver inte ha en aning om HUR du ska nå fram till din vision. Fokusera minst en timma vardera.

Källa: Helena Timander och Marie Alani på Vision takeoff

SVD, one of Sweden’s largest newspapers writes about Your Living City. Check out the article below. Sorry, it’s only in Swedish. You can read the article at: http://www.svd.se/naringsliv/ljusa-ideer-pa-natten_5929147.svd

Casey Wilson och Morgan Erickson sitter på Nightowls och spånar idéer.

Ljusa idéer på natten

Publicerad: 10 februari 2011, 02.00. Senast ändrad: 10 februari 2011, 11.21

2011-02-10 02:00:23

Nattugglor. Natten är en ensam tid. Kanske är det just därför som gruppen Stockholm Nightowls har blivit så populär. När alla andra sover träffas de för att utveckla idéer och umgås.

På bänken i köket står en kartong med cupcakes. Bredvid den ligger en hög med visitkort med texten Cupcake STHLM på. De som kommer till Stockholm Nightowls har en idé som de vill förverkliga, det kan vara allt från att baka cupcakes till att organisera en konstutställning eller starta en hemsida. Här kan de jobba, knyta kontakter och få inspiration. Första mötet hölls för snart ett år sen och marknadsfördes nästan inte alls. Trots det kom 30 personer. Nu har de 50 platser som alltid snabbt blir fulla.

–Det måste finnas ett behov av det här, annars hade det inte blivit så stort, menar Johan Hedberg, en av grundarna till Stockholm Nightowls.

–Jag tror att man får ny energi av att jobba ihop, fyller den andra grundaren Pia Högberg i. Vi sitter själva med egna projekt så vi tänkte att det borde finnas fler som också gör det.

Idén fick de från New York Nightowls som var först ut med konceptet i New York. Nu har nattugglandet spridit sig och det finns ett 20-tal grupper världen över.

Klockan 19 drar det i gång på pr-byrån Springtime i centrala Stockholm som lånar ut sina lokaler. En del av dem som kommer har varit här förut och en del kommer för första gången. Johan Hedberg drar vant en snabbpresentation och visar dem tillrätta.

–Det är en klockren mix av människor här, säger han. Ungefär hälften är födda i Sverige. De flesta är sociala, öppna för nya idéer och har en vision om vad de vill göra.

En av dem som är här för första gången är Morgan Erickson som flyttade till Sverige från Kanada för två år sen.

–Jag hade det svårt när jag flyttade hit, allting tog väldigt lång tid och jag klagade mycket, säger hon. Jag önskade hela tiden att all information skulle finnas på samma ställe. Så för fyra månader sen bestämde jag mig för att sluta klaga och göra det själv i stället.

För en månad sen lanserades hennes hemsida yourlivingcity.com som hjälper nyinflyttade att komma in i det svenska samhället.

Dimitris Komis och Yannis Rousochatzakis projekt har gjort dem till rutinerade nattugglor. De har skapat Facebook-applikationen RSS Grafitti som automatiskt tar blogguppdateringar och publicerar dem på ens Facebookvägg eller fan-sida. Två veckor efter att de lanserade applikationen hade de 100 användare. Nu, ett och ett halvt år senare, har de över 500000. Än så länge har de inte tjänat några pengar på sin idé, men nu ska de starta ett företag och inrätta en premiumversion av applikationen som de kommer att ta betalt för.

–Första gången vi kom hit så visade det sig att de som organiserar Stockholm Nightowls använder vår applikation, säger Yannis Rousochatzakis. Då kände vi oss välkomna. Vi är inte de enda som nattugglar och det känns skönt att komma hit och vara en del av Stockholms natt.

–Vi har nattugglat hela tiden under vårt projekt, menar Dimitris Komis. Vi ville göra något som tog tre veckor. Nio månader senare släppte vi den första versionen. Så jag är van vid att åka till Yannis på kvällen och jobba tills jag somnar.

Runt niotiden drar en presentationsrunda i gång. Det var under en sådan som barnboksillustratören Casey Wilson träffade en kvinna som jobbade för ett amerikanskt barnmagasin. Genom henne fick han värdefulla kontakter som han hoppas ska hjälpa honom längre fram. Som de flesta andra här fick han reda på gruppen genom internet, och eftersom han bara sover 4–6 timmar per natt så är han alltid öppen för nya saker att göra.

–Jag kommer från Los Angeles där det finns en stark 24-timmarskultur. Jag brukade spendera mycket tid på olika syltor. Att få hit en 24-timmarskultur som inte involverar en bar är en bra sak, tycker han.

Folk kommer och går hela kvällen. Johan Hedberg springer fram och tillbaka för att fylla på kaffe och värma kanelbullar. Cupcakesen börjar ta slut. På en skärm rullar kvällens twittermeddelanden som handlar om Stockholm Nightowls. Klockan halv tre på natten kör han iväg de sista sex personerna och en dryg timme senare sätter han sig i bilen och åker hem. Stockholmsnatten börjar övergå i morgon.